Wat is Mindful eten?

Eten is voor veel mensen een automatisme waarbij er niet echt meer wordt nagedacht wat je eet en hoe je eet. Het is verworden tot een routine, iets dat we dagelijks doen.
Mindful eten is een op “mindfulness” gebaseerde eet-techniek om een gezondere en bewustere relatie op te bouwen met eten. Mindfulness is heel bewust zonder oordeel in het hier en nu zijn. Zo leer je dingen vanuit eigen keuzes te doen in plaats van uit automatisme te handelen. Je hoeft je niet vast te houden aan regels en er kan niets fout gaan, zolang je maar met aandacht eet. Het gaat ook niet om wat je eet, maar eerder waarom je iets eet en hoe je het eet.

 

Hoe werkt mindful eten?

Veel mensen gaan eten als ze zich onrustig, down, moe, onzeker of blij voelen. Deze training biedt je handvatten om de haat-liefde verhouding met eten te doorbreken. Je ontdekt hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten opbouwt.
De Gezond Leven Diëtisten helpen je door je meer bewust te maken van wat je eet en hoe je eet. Door de oefeningen vind je rust en kun je beter naar je lichaam luisteren en je gevoelens analyseren. Door met elkaar tijdens de training te praten over je ervaringen leer je dat je niet de enige bent die in dezelfde valkuilen trapt.
Na de training kun je beter naar je gevoelens luisteren en je hongergevoel analyseren.
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Voordelen van Mindful eten

 Minder eetbuien.
 Eten zoveel je lichaam nodig heeft.
 Eten zonder schuldig te voelen (niet-oordelende aandacht).
 Eten is lekkerder.
 Afvallen is echt haalbaar.

Heb je interesse in Mindful eten?

Dan maak je eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij één van onze Gezond Leven Diëtisten.

Mindful eten workshops

Ben je nieuwsgierig geworden naar mindful eten dan kun je een workshop doen.Wij organiseren regelmatig Mindful eten workshops. De workshop is bedoelt om kennis te maken met Mindful eten en als dit bij je past kan je kiezen om de training Mindful eten bij ons te volgen.Tijdens deze workshop van ongeveer 1 uur krijg je uitgebreide informatie over Mindful eten.
De prijs van een workshop is €30,-

Schrijf je in voor één van de workshops en krijg grip op gezond leven.

Workshop Agenda

Klik op de titel van een workshop om meer over de workshop te lezen en/of je direct aan te melden 
Van Elenna de Roode / maart 26, 2020

Tips om fit te blijven tijdens het corona-virus

Wegens het corona-virus werken veel mensen thuis. Hierdoor ziet het leven er anders uit dan normaal. Het is voor velen...

Lees verder
Van Elenna de Roode / maart 18, 2020

To eat or not to eat: Aspire

Ik proefde een nieuwe drankje: Aspire. De claim is dat het je zal helpen om buikvet te verliezen maar helaas is dit niet waar. De smaak valt tegen. De voedingswaarden zijn prima.

Lees verder