Sanne de Rooij: dietist in opleiding

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

IMG 0761 2

Ik ben Sanne de Rooij, momenteel diëtist in opleiding en ik loop stage bij Gezond Leven Diëtisten.  Het is mijn passie om bij te dragen aan een gezonde samenleving en dat doe ik door mijn kennis op gebied van voeding te delen.   

Wat is je rol in het team?
Ik loop stage bij Gezond Leven Diëtisten, als diëtist in opleiding. Ik zit op dit moment in mijn laatste jaar van de opleiding Voeding & Diëtetiek. 


Waarom wil je diëtist worden?
Ik heb ervoor gekozen om de opleiding tot diëtist te volgen omdat ik een passie hebt voor voeding en gezondheid. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk de juiste voeding is. Deze ervaring heeft mij nog meer interesse gegeven in de rol van voeding in het menselijk lichaam. Ik wil mijn kennis en ervaring op het gebied van voeding graag delen met anderen en anderen helpen om gezonder te leven. Door diëtist te worden, kan ik bijdragen aan een gezonde samenleving en mensen helpen om hun doelen te bereiken door middel van de juiste voeding.


Wat is jouw specialisatie?
Ik heb momenteel nog geen specialisatie, maar de casussen met waarbij sprake is van ondervoeding vind ik heel interessant. 


Wat zijn je hobby’s/interesses?
In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te sporten en in de zomer te genieten van zon, zee en strand! 


Wat is jouw ultieme tip om gezonder te eten?
Mijn ultieme tip om gezonde te eten is om je voedsel langzamer te kauwen en te genieten van elke hap. Veel mensen eten te snel en slikken grote stukken voedsel door zonder er goed op te kauwen, waardoor het moeilijker wordt voor je lichaam om het voedsel goed te verteren en de voedingsstoffen op te nemen.

Door langzamer te kauwen, wordt het voedsel beter afgebroken en gemakkelijker verteerd. Het kan ook helpen om een gevoel van verzadiging te creëren, waardoor je minder snel te veel eet. Bovendien kan langzamer kauwen ervoor zorgen dat je meer geniet van je eten en meer aandacht besteedt aan de smaken en texturen.

Probeer dus de volgende keer dat je gaat eten bewust langzamer te kauwen en te genieten van elke hap. Het kan een eenvoudige maar effectieve manier zijn om gezonder te eten en meer te genieten van je maaltijden.


Wat is jouw favoriete recept?
Mijn favoriete recept is een heerlijke couscous salade: volkoren couscous met gewokte paprika, courgette & ui, rauwe tomaatjes, komkommer en om af te toppen: falafel & feta light! 

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *