VITALITEIT OP DE WERKVLOER

Een goede mentale en fysieke gezondheid is voorwaarde voor het verrichten van arbeid. Een verminderde gezondheid is een risicofactor voor de arbeidsproductiviteit en inzetbaarheid. Werkgevers voelen de verantwoordelijkheid om hun medewerkers gezond en fit te houden.

Cijfers over leefstijl
• Van de werknemers voldoet 73% aan de bewegingsnorm van een half uur matig intensief bewegen per dag.
• Van de werknemers voldoet 24% aan de fitnorm van tenminste 20 minuten drie keer per week zeer intensief bewegen (sport)
• Werknemers met overgewicht verzuimen gemiddeld 1,8 keer meer werkdagen.
• Van de werknemers rookt 28%. Rokers verzuimen gemiddeld 1,5 keer meer dagen en verlaten de werkvloer eerder door ziekte, arbeidsongeschiktheid of vroegtijdig overlijden.

Wat kan de bedrijfsdiëtist voor jou doen?
• Een individuele aanpak bij werknemers die reeds overgewicht of andere aandoeningen hebben.
• Workshops: (Kook)workshops met specifieke thema’s zoals gezond eten in ploegendiensten en lange werkdagen.
• Gezondheidsweken binnen jouw bedrijf.

Tool voor gezondheidsmanagement: de schijf van gezondheid

Aan de hand van 6 thema’s bieden we ondersteuning bij de gedragsverandering voor werknemers.

ADVIES AAN DE VOEDINGSINDUSTRIE

Als onafhankelijk diëtist geven we in samenwerking met partijen in de voedingsindustrie advies en ondersteuning aan consumenten en paramedici.
Het kan hierbij gaan om het consulteren van kinderdagverblijven over een gezond voedingsbeleid of het geven van informatie over consumentengedrag.
Zo hebben wij in samenwerking met Omega Pharma René Froger naar een gezond gewicht gebracht.
Vraag naar de mogelijkheden.

COACHING AAN DIETISTEN

Dit jaar wordt de diëtist voor 3 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Daarbij vraagt de zorgverzekeraar om kwaliteit en specialisatie. We hebben een opleidingsprogramma ontwikkeld voor collega diëtisten: De O-Factor. In de O-factor gaan we aan de slag met bijscholing in Ondernemerschap. We leren je een financiële prognose te maken, een liquiditeitsoverzicht te maken, nieuwe producten te ontwikkelen en jouw praktijk en jezelf goed te positioneren in jouw stad of streek. De reeds gestarte diëtisten ervaren de cursus als een “onmisbare aanvulling voor hun bedrijf”.

Portfolio van de bedrijven waar we hebben gewerkt met vitaliteits thema’s

WIL JE DAT WIJ CONTACT OPNEMEN?

Wanneer je niet direct de juiste informatie op deze website vindt, neem dan contact met ons op door op onderstaande knop te klikken., Dan beantwoord je een aantal vragen waarna wij telefonisch contact met je opnemen.

Volg ons of neem contact op via onze social media kanalen.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over deze programma’s of voor het maken van een oriënterende afspraak, kun je een mail sturen naar: berdien@gezondlevendietisten.nl of bellen met: 070 – 326 89 83.

ALGEMENE INFORMATIE

Vitale medewerkers vormen het hart van het bedrijf. Het is het kostbaarste bezit van een organisatie. Als zij vitaal zijn, presteren ze beter, verzuimen ze minder en werken ze met meer plezier.