Waarom kan een sapkuur goed voor mij zijn?

Geschreven door: Berdien van Wezel

sappenkuur detox

Als diëtist helpen wij onze cliënten om gezonder te eten en te leven.  Hoe kan een sapkuur hierbij helpen?

Een sapkuur kan helpen om slechte patronen te doorbreken. Door 3 dagen even iets heel anders te doen ‘reset’ je als het ware je mindset en wordt het veel makkelijker om na de kuur gezondere keuzes te maken.

Ook krijg je een boost aan groenten en fruit binnen.

Detox ik mijn lichaam tijdens een sapkuur?

Er bestaat niet zoiets als ‘detoxen’ of ‘reinigen’. Je lichaam doet dit al zelf via de lever en de nieren. Een sapkuur zorgt dus niet voor extra reiniging. Wel zorg je voor een boost aan vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Ook krijg je meer vocht binnen, wat een positief effect heeft op je gezondheid en energielevels.

Val ik af van de sapkuur?

Afvallen is niet het doel van de sapkuur. Maar omdat je met de sapkuur veel minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, zal je gewicht afnemen. Nu zal dit effect met een sapkuur van 9 dagen natuurlijk groter zijn dan 3 dagen.

Kan ik de sappen niet gewoon zelf maken?

Natuurlijk kan dat! Onze sapjes worden gemaakt van groenten en fruit (vaak biologisch) en soms wat plantaardige melk. We voegen er niets bijzonders aan toe. Dus je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met een sapcentrifuge. Maar omdat dit best wel wat werk is, bieden we onze cliënten graag een complete sapkuur aan. De sappen worden vers gemaakt zodra jij het bij ons besteld! Je hoeft dus alleen maar te bestellen en op te halen! Dat scheelt je een hoop werk, tijd en geklieder!

Mag ik de sapkuur langer volgen?

Nee. Je krijgt tijdens de sapkuur erg weinig voedingsstoffen zoals eiwitten en complexe koolhydraten binnen. Dat is voor een korte periode niet erg, maar als je dit een langere periode doet, zal je lichaam spieren gaan afbreken.

Hoe ziet jullie programma voor de sapkuur er uit?

5 dagen voordat je gaat starten begin je je lichaam voor te bereiden op de kuur. Dit doe je door meer water te drinken en meer groenten en fruit te eten. Vermijd alcohol en gefrituurd voedsel.

Ook neem je elke dag een zakje Greens. Dit is een supplement van verschillende kruiden, algen en grassen. Dit supplement is rijk aan vitamines, mineralen, vezels en anti-oxidanten.

3 dagen voordat je gaat starten met de kuur moet je je houden aan een beperkt eetschema. Dit krijg je van ons mee.

Vervolgens begin je aan de kuur van 3, 6 of 9 dagen. Elke dag heb je 4 heerlijke sappen, 1 verse soep en 1 gezonde reep.

Na de sapkuur krijg je een opbouwschema met wat je nu mag eten.

Wat moet ik na de sapkuur doen?

Op basis van de ‘Schijf van Gezondheid’ maken we samen een vervolg-plan om jou doelen te behalen. Dit voeding- en leefstijladvies wordt op maat gemaakt van jou wensen, doelen en leefstijl.

Wil je ook een  sapkuur gaan doen?
Onze sappen en repen worden vers bereid en daarom werken we op bestelling. Laat ons weten wanneer jou sapvasten dagen zijn. Terwijl jij begint aan de 5 afbouwdagen, zorgen wij dat je sapjes en repen klaar staan voor de dag dat je gaat sapvasten!

Bestel hier je sapkuur!

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *