Mindful eten

Eten is voor veel mensen een automatisme waarbij er niet echt meer wordt nagedacht wat je eet en hoe je eet. Het is een routine, iets dat we dagelijks doen.

Mindful eten is een op “mindfulness” gebaseerde eet-techniek om een gezondere en bewustere relatie op te bouwen met eten. Mindfulness is heel bewust zonder oordeel in het hier en nu zijn. Zo leer je dingen vanuit eigen keuzes te doen in plaats van uit automatisme te handelen. Je hoeft je niet vast te houden aan regels en er kan niets fout gaan, zolang je maar met aandacht eet. Het gaat ook niet om wat je eet, maar eerder waarom je iets eet en hoe je het eet.

InternetGDH20221202 025

Hoe werkt Mindful eten?

Veel mensen gaan eten als ze zich onrustig, down, moe, onzeker of blij voelen. Deze training biedt je handvatten om de haat-liefde verhouding met eten te doorbreken. Je ontdekt hoe je van binnenuit een evenwichtige relatie met eten opbouwt.

De Gezond Leven Diëtisten helpen je door je meer bewust te maken van wat je eet en hoe je eet. Door de oefeningen vind je rust en kun je beter naar je lichaam luisteren en je gevoelens analyseren. Door met elkaar tijdens de training te praten over je ervaringen leer je dat je niet de enige bent die in dezelfde valkuilen trapt. Na de training kun je beter naar je gevoelens luisteren en je hongergevoel analyseren. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Voordelen van Mindful eten

cropped blad logo gld 100x100 1

Minder eten

cropped blad logo gld 100x100 1

Eten zoveel je lichaam nodig heeft

cropped blad logo gld 100x100 1

Eten zonder schuldig te voelen (niet-oordelende aandacht).

cropped blad logo gld 100x100 1

Eten is lekkerder

cropped blad logo gld 100x100 1

Afvallen is echt haalbaar

cropped blad logo gld 100x100 1

Een jaar lang begeleiding na het bereiken van je doel

InternetGDH20221202 037

Heb je interesse in Mindful eten?

Dan maak je eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij één van onze Gezond Leven Diëtisten.

*Jouw gezondheid is het allerbelangrijkst. Daarom zijn we nu extra voorzichtig. Begeleiding via een telefonisch consult is daarom mogelijk! Ook staat wij klaar voor al jouw vragen via e-mail.