Astrids reis met Saxenda

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

saxenda

Saxenda, een relatief nieuwe medicatie oorspronkelijk bedoeld voor diabetes, blijkt goed te helpen als je wilt afvallen. Ik sprak Astrid (59) hierover. Zij vertelde mij hoe haar leven er voor het gebruik van Saxenda uitzag en waarom ze besloot Saxenda te gaan gebruiken. Daarnaast vertelde zij ook hoe zij het gebruik van de medicatie ervaart.

 

Haar motivatie voor het gebruik van Saxenda

Als ik terugdenk aan mijn interview met Astrid over haar afval ervaring met Saxenda, voel ik veel bewondering voor haar vastberadenheid. Voorafgaand aan haar ervaring met Saxenda kampte Astrid met gezondheidsproblemen, waaronder een te hoog cholesterol- en glucosegehalte, en worstelde ze met haar gewicht. Haar verhaal illustreert de moeilijke weg die velen bewandelen om de kilo’s kwijt te raken.

Astrids motivatie om Saxenda te proberen kwam voort uit haar wens om af te vallen. Na meerdere  afvalpogingen die herhaaldelijk mislukten op lange termijn, waren de bijkomende gezondheidsproblemen de drijvende kracht achter haar beslissing om Saxenda een kans te geven.

 

Toepasbaarheid in het dagelijks leven

Astrid gaf aan dat ze het zetten van de prik wel enigszins spannend vond. Maar ze was optimistisch over de potentie van het medicijn. Haar vastberadenheid om de uitdaging aan te gaan, samen met het ondersteunende opbouwschema, hielpen haar om buiten haar comfortzone te stappen.

Gedurende haar reis met Saxenda, paste Astrid haar dieet aan door minder te eten en haar voedselinname regelmatig bij te houden met behulp van een eetmeter. Ze gaf aan dat het minder eten een stuk gemakkelijker ging omdat ze bijna geen eetlust ervaarde. Terwijl ze haar levensstijl veranderde, behield ze haar bestaande niveau van lichaamsbeweging, want ze was altijd al veel in beweging.

 

Saxenda’s impact op haar leven

De resultaten van Astrids inspanningen waren indrukwekkend. Na drie maanden had ze 8% van haar lichaamsgewicht verloren, wat neerkwam op een indrukwekkende 6 kilogram van haar oorspronkelijke 80 kilogram. Hoewel ze merkte dat de effectiviteit van Saxenda na verloop van tijd afnam, erkende ze de waarde ervan als een hulpmiddel in haar gewichtsverliesproces.

Hoewel Astrid nog niet zeker weet hoelang ze Saxenda zal blijven gebruiken, begrijpt ze het belang van een geleidelijke afbouw als ze ervoor kiest om te stoppen. Haar ervaring benadrukt het belang van zorgvuldige planning en overweging bij het nemen van beslissingen over dit medicatiegebruik.

Als ik advies zou geven aan anderen die overwegen Saxenda te gebruiken voor gewichtsverlies, zou ik Astrids verhaal delen als inspiratie. Het is een herinnering dat succes mogelijk is, maar dat het niet gemakkelijk is. Discipline, doorzettingsvermogen en een algehele benadering van gezondheid zijn essentieel voor succes op lange termijn.

Astrid heeft in haar leven al veel verschillende andere afvalpogingen gedaan voordat ze Saxenda ontdekte, maar geen ervan gaf resultaat op lange termijn. Haar reis met Saxenda is een inspirerend voorbeeld van de kracht van vastberadenheid en de impact van effectieve behandelingen met Saxenda op het leven van mensen die kampen met overgewicht.

Ook interessant om te lezen

Afslankproducten

Afslankproducten

Het streven naar een gezond gewicht en een fit lichaam is voor velen een belangrijk doel. In de zoektocht naar effectieve afslankmethoden komen we talloze

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *