Chocoladelovers opgelet! Chocola is gezond!

Geschreven door: Berdien van Wezel

pexels polina tankilevitch 4110093

Wij als diëtisten van Gezond Leven Diëtisten adviseren regelmatig een stukje chocolade als tussendoortje of als ‘toetje’ na een maaltijd. Is chocolade gezond? Zo ja, waarom?

  1. Chocolade is lekker en zoet. Het is een verwennerij. En af en toe een stukje chocolade kan er voor zorgen dat jij je dieetprogramma makkelijker kan volhouden.
  2. In chocola zit serotonine, dit werkt als antideppresivum. En het bevat fenylethylamine, dit is het hormoon wat je aanmaakt als je verliefd bent. Natuurlijk zitten er maar hele kleine hoeveelheden van deze stofjes in je chocoladereep, maar het kan wel bijdragen aan een blij gevoel.
  3. Chocolade bevat flavanolen, die verlagen de kans op hart- en vaatziekten en gaan het verouderingsproces tegen.
  4. Cacao vermindert de eetlust, dus hoe puurder hoe beter. Chocola kan dus zelfs helpen om af te vallen!

Witte chocolade bevat helaas helemaal geen cacao en melkchocolade maar een kleine hoeveelheid. Kies voor een pure chocolade met een hoog percentage cacao (minimaal 70%) en weinig toegevoegde suikers.

PS07810 Extra Pure chocolade

Ben je druk bezig met afvallen en ben je opzoek naar chocolade die je met wat minder schuldgevoel kunt eten? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij verkopen alleen producten in onze webshop die wij zouden kenmerken als een gezond product. We verkopen onder andere chocolade van het merk PS. Food & Lifestyle, Balance en Medislank.

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *