De Dikke Vegetariër: Book review

Geschreven door: Nathalya Leenaars

1017x1200

Dik?
Het boek telt maar liefst 1000 pagina’s en meer dan 2000 recepten. Ze zijn onderverdeeld in salades, soepen, eieren, melkproducten en kaas, groenten en fruit, pasta, noedels en dumplings, granen, peulvruchten, brood, pizza, sandwiches en wraps, sauzen en desserts. Alle vegetarische vervangingen keurig op een rij en bij elk een serie recepten. Het is een standaard werk met meer dan 2000 recepten. Maar dat niet alleen. Je vindt in het kookboek veel achtergrondinformatie over ingrediënten, keukengerei, technieken en weekmenu’s. Het is even wennen dat het kookboek geen afbeeldingen van gerechten bevat.

Inspiratie
De auteur heeft zich laten inspireren door het bezoek wat hij bracht aan een Italiaans vegetarisch hotel in Montali. Hier was hij zo lyrisch over, dat hij het idee kreeg alle mooie recepten vast te leggen in een boek.

image

Peulvruchten
Het hoofdstuk peulvruchten bevat eenvoudige en uitgebreide recepten. Ook bevat het hoofdstuk een opsomming van de verschillende soorten peulvruchten, hoe ze te bereiden en te bewaren zijn en bijvoorbeeld eenvoudige toevoegingen aan gare peulvruchten, zodat je een lekker gerecht krijgt.

Koude sandwiches
Een overzicht van het bereiden van sandwiches met verschillende soorten brood zoals pitabroodjes, volkorenbrood en baguettes. Er staan ook recepten bij van smeersels, smaakmakers en vullingen.

Tijdsduur bereiding recepten
Kost het veel tijd om de recepten te bereiden? Nou, je kunt simpelweg kiezen voor een gerecht wat 20 minuten of bijvoorbeeld 1 uur duurt. Een idee is om zelf een serie toppers aan te leggen.

Belangrijk is wel om een basis aan te leggen van smaakmakers en bereidingsvetten zoals sesamolie, sesamzaad, gedroogde kruiden en specerijen, sherry, suiker en honing, citroensap e.d.

Een uitstekend standaardwerk waar je als beginnend of doorgewinterde vegetariër heerlijke gerechten uit kunt bereiden.

En weetje wat nog het állerleukste is? De dikke vegetariër, Mark Bittman is vanaf nu ook te koop in onze webshop!

Goede alternatieven voor dit boek zijn:
Nosh van Esther Erwtenman, de Vegabijbel en VEG, Jamie Oliver

Websites voor meer informatie over het vegetarisme:
www.vegetarisme.be
www.vegatopia.nl

Titel: De dikke vegetarier
Auteur: Mark Bittman
Uitgeverij: Karakter

Ook interessant om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.