Dylani van den Bos: diëtist in opleiding

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

Dylani 800x800 1

Ik haal energie uit het delen van mijn kennis op het gebied van voeding en om op die manier mensen te helpen en ondersteunen. Mijn naam is Dylani van den Bos, diëtist in opleiding bij Gezond Leven Diëtisten.

 

Wat is je rol in het team?
Ik ben een diëtiste in opleiding en loop momenteel stage bij het Gezond Leven Diëtisten team.

Waarom wil je diëtist worden?
Van jongs af aan heb ik thuis meegekregen dat goed en gezond eten ontzettend belangrijk is. Ik vind het leren over gezonde voeding, de werking van het lichaam en alles wat hierbij hoort super interessant. Ik haal energie uit het delen van mijn kennis op het gebied van voeding en om op die manier mensen te helpen en ondersteunen. Daarom heb ik ervoor gekozen, een opleiding tot diëtiste te volgen. 

Wat is jouw specialisatie?
Ik heb momenteel nog geen specialisatie, mijn interesses daarentegen liggen op dit moment vooral bij het diëtistisch handelen. Vooral de jonge doelgroep trekt mij aan. 

Wat zijn je hobby’s/interesses?
In mijn vrije tijd zit ik graag met mijn neus in een boek. Daarnaast sta ik ook graag in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. 

Wat is jouw ultieme tip om gezonder te eten?
Veel groente eten is belangrijk. Probeer eens ipv 1 x per dag groente te eten, bij elke maaltijd groente toe te voegen. Op deze manier krijg je makkelijker de algemene dagelijkse hoeveelheid binnen. 

Nog een mooie tip: zorg voor maaltijden met veel verschillende kleuren. Des te meer verschillende kleuren op je bord, des te meer verschillende voedingsstoffen je binnenkrijgt. 

Wissel daarbij ook af met verschillende bereidingstechnieken. Stoom je groenten een keer ipv ze te koken. 

Wat is jouw favoriete recept?
Mijn favoriete recept is een Griekse salade met kikkererwten, kerstomaatjes, komkommer, kalamata-olijven, feta, ijsbergsla, ui en wat olijfolie extra-vierge 

Wil je meer weten over de dienstverlening van Gezond Leven Diëtisten? info@gezondlevendietisten.nl

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *