E-Health

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

pexels photo 4099099 1

In de moderne wereld, waar technologie veel aspecten van ons leven verandert, is het geen verrassing dat ook de gezondheidszorg veel veranderingen doormaakt. Ehealth, kort voor elektronische gezondheidszorg, omvat het gebruik van informatietechnologie en elektronische communicatie om gezondheidszorg op een efficiëntere en effectievere manier te leveren.

Een groot voordeel van Ehealth is dat het de patiëntbetrokkenheid en zelfmanagement aanmoedigt. Patiënten hebben nu de mogelijkheid om hun gezondheidstoestand actief te volgen, gezondheidsgegevens bij te houden en hun levensstijl te verbeteren met behulp van digitale hulpmiddelen. Dit draagt bij aan een meer proactieve benadering van gezondheid en welzijn.

We hebben een aantal voorbeelden op een rijtje gezet van hoe hoe Ehealth toegepast wordt op het gebied van een gezonde leefstijl.

1). Voedingsapps: Er zijn verschillende apps beschikbaar die mensen helpen bij het bijhouden van hun voedingsinname, het plannen van maaltijden en het stellen van gezondheidsdoelen. Een voorbeeld van zo’n app is ‘Mijn Eetmeter’ van het Voedingscentrum. Vooral voor mensen die willen aankomen of juist afvallen kan zo’n app een uitkomst zijn, omdat op een eenvoudige manier inzicht verkregen wordt in onder andere de energie-inname.

2). Online consulten: Via speciale, beveiligde tools kunnen online consulten aangeboden worden met medische specialisten zoals de diëtist. Op deze manier kunnen mensen op een veilige manier beeldbellen en de consulten hebben, zonder dat ze fysiek op de locatie moeten verschijnen. Dit kan een uitkomst zijn voor mensen die bijvoorbeeld wat verder weg wonen of (tijdelijk) niet goed ter been zijn.

3). Wearable devices: Wearable devices, zoals smartwatches, kunnen onder andere helpen bij het bevorderen van de lichaamsbeweging. Zo kun je op een smartwatch onder andere het aantal gelopen stappen per dag zien, krijg je een reminder wanneer je te lang stilzit en kun je zien hoeveel calorieën je verbruikt met een workout.

4). Online educatie: Ehealth-platforms bieden vaak toegang tot uitgebreide voedingseducatie in de vorm van webinars, online cursussen en interactieve modules. Deze informatie kan mensen helpen om meer te leren over voedingsstoffen, gezonde voedselkeuzes en het ontwikkelen van een gebalanceerd dieet.

Gebruik jij één of meerdere van bovenstaande toepassingen van Ehealth al?

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *