Elenna de Roode: senior diëtist en 10 jaar werkzaam bij Gezond Leven Diëtisten.

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

Elenna de Roode

Ik kom uit een gezin waar lekker en gezond eten centraal staat. Ik hou zelf ook veel van koken. Ook houd ik erg van scheikunde en biologie dus vandaar de keus om Voeding en Diëtetiek te studeren. Mijn naam is Elenna de Roode, senior diëtist bij Gezond Leven Diëtisten. 

Wat is je rol in het team?

Ik ben senior diëtist en werk al 10 jaar bij Gezond Leven Diëtisten. Ik ben vooral werkzaam op de locatie op de van Hoytemastraat, maar spring af en toe bij op andere locaties. 

Waarom ben je diëtist geworden / waarom wil je diëtist worden?

Ik kom uit een gezin waar lekker en gezond eten centraal staat. Ik hou zelf ook veel van koken. Ook houd ik erg van scheikunde en biologie dus vandaar de keus om Voeding en Diëtetiek te studeren. 

Later leerde ik dat het voor veel gezinnen helemaal niet zo vanzelfsprekend is om elke avond een gezonde maaltijd op tafel te hebben. Dus ik ben blij dat ik met mijn werk nu mensen kan helpen hier meer liefde en tijd in te stoppen. 

Wat is jouw specialisatie? (onderbouwen waarom) 

Als diëtist ben ik breed geschoold op meerdere ziektebeelden zoals overgewicht/obesitas, ongewenst gewichtsverlies, diabetes en hypercholesterolemie. Maar ik ben gespecialiseerd in darmklachten. 1 op de 3 Nederlanders ervaart klachten zoals obstipatie, diarree, opgeblazen buik of winderigheid. Ook veel van mijn cliënten ervaren deze klachten. Nu ik hier in gespecialiseerd ben kan ik goed wetenschappelijk onderbouwde adviezen geven waar mensen echt baat bij hebben. 

Waar kennen we jou nog meer van? (interviews, TV, magazines, spreker, advies, etc).

Ik heb een eigen blog en Instagram account greenpeanut.nl waar ik mijn favoriete recepten deel maar ook leuke restaurantjes en andere tips. 

Ook heb ik wel eens op een congres voor diëtisten een workshop verzorgd over mindful eten. 

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik hou van reizen. Ik heb al veel mooie avonturen mogen beleven. Zo ben ik Australië, Tanzania, Cambodja en Brazilië geweest. Ook daar probeer ik altijd te ontdekken wat de ‘locals’ eten en probeer ik wat recepten mee naar huis te nemen. 

Wat is jouw ultieme tip om gezonder te eten?

Een tip die ik al mijn cliënten geef is: eet groenten bij de lunch! 

In Nederland eten we vaak een saaie boterham met kaas. Maar die is gelijk veel voedzamer (en gezelliger) als je er wat tomaatjes met basilicum of plakjes komkommer bij doet. 

Of probeer eens een lekkere salade te eten voor de lunch. Goed gevuld met kikkererwten of linzen en verse kruiden zoals dille en koriander. 

Of ben je in de mogelijkheid om wat restjes van je avondmaaltijd te gebruiken voor de lunch? Van een restje gegrilde groenten of gebakken kip kan je makkelijk weer een lekkere lunch maken. 

Wat is jouw favoriete recept?

Nu het herfst is maak ik graag mijn Marokkaanse Linzensoep Harira. Hij is kruidig en een beetje pittig. Ook zitten er stukjes dadel in wat af en toe een zoetige smaak geeft. Ik maak gelijk een grote pan en vries restjes in voor drukke dagen zodat ik een voedzame maaltijd heb zonder al te veel moeite. 

Heb je algemene vragen aan Elenna over voeding of loop je misschien al jaren met darmproblemen rond? elenna@gezondlevendietisten.nl

 

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *