Help! Mijn kind lust geen groenten

Geschreven door: Tanisha Pahladsingh

pexels august de richelieu 4259707

4 Tips over hoe je je kind kunt helpen om voldoende groenten te eten.

Hoe zorg je dat een kieskeurige peuter of kleuter voldoende groenten eet?

Tip 1:

De eerste tip om je kind te helpen meer groenten te eten is: geef groenten mee als tussendoortje in de broodtrommel. Denk aan radijsjes, reepjes paprika of kort gebalanceerde broccoli.

Tip 2:

De tweede tip om je kind te helpen meer groenten te eten is: Doe wat rauwkost op de boterham van de lunch. Zoals plakjes komkommer, blaadjes sla of tomaatjes.

Tip 3:

De derde tip om je kind te helpen meer groenten te eten is: Laat je kind helpen in de keuken. Als een kind samen met een ouder kookt, meekijkt, voelt en ruikt, durven ze meer rauwe en gekookte groenten te proeven. Dit blijkt uit een Schots onderzoek onder ouders met kinderen tussen de 3 en 5 jaar. (bron 1) 

Tip 4:

De vierde tip om je kind te helpen meer groenten te eten is: Uit onderzoek blijkt dat een autoritaire opvoeding, bijvoorbeeld door te belonen of te straffen als een kind niet wilt eten, niet werkt. Een autoritaire aanpak op het gebied van eten kan er voor zorgen dat kinderen vaker eten wanneer ze niet hongerig zijn en minder gezonde keuzes maken. Aan de andere kant blijkt dat een te toegeeflijke houding ook niet goed is.

Geef dus gezonde keuzes, maar laat het kind bepalen wat en hoeveel het eet. (bron 2)

Bron 1
Nutrients | Free Full-Text | A Nursery-Based Cooking Skills Programme with Parents and Children Reduced Food Fussiness and Increased Willingness to Try Vegetables: A Quasi-Experimental Study | HTML (mdpi.com)

Bron 2
Healthy eating behaviors in childhood may reduce the risk of adult obesity and heart disease | American Heart Association

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

pexels photo 4099099 1

E-Health

In de moderne wereld, waar technologie veel aspecten van ons leven verandert, is het geen verrassing dat ook de gezondheidszorg veel veranderingen doormaakt. Ehealth, kort

Lees verder »
Nutrilee waarom eiwitten belangrijk sporters+(1)

Herstel na het sporten

Sporten is erg gezond en heeft veel voordelen. Zo versterkt het de spieren en botten, zorgt het voor een betere cardiovasculaire gezondheid, helpt het bij

Lees verder »
2156513

Donker brood, gezond?

Brood, een voedingsmiddel dat al eeuwenlang door veel mensen iedere dag wordt gegeten. Maar hoe zit het eigenlijk met de algemene opvatting dat donkerder brood

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *