Hoe houd je balans tijdens de feestdagen?

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

delicious christmas food composition

Feestdagen

Met de feestdagen om de hoek is het verleidelijk om te genieten van heerlijke maaltijden, zoete lekkernijen en gezelligheid met vrienden en familie. Bij Gezond Leven Dietisten begrijpen we dat deze periode van het jaar een uitdaging kan zijn voor degenen die streven naar een gezonde levensstijl en voedingsbalans. Daarom willen we je in deze nieuwsbrief begeleiden om bewust te genieten van de festiviteiten en tegelijkertijd je welzijn te behouden.

Tips voor tijdens de feestdagen

Tip 1: Maak een boodschappenlijstje

Slim winkelen begint met een lijstje! Terwijl de supermarkt je verleidt met zijn slimme marketingtrucs, helpt een goed doordacht lijstje je de verleiding te weerstaan. Laat je niet misleiden en blijf bij je gezonde keuzes.

Tip 2: Geniet met mate

Geniet bewust van de feestdagen, maar met mate. De verleidingen zijn overal, maar we hebben een informatief blog voor je met handige tips om gezond te blijven genieten. Hier lees je daar meer over!

Tip 3: Goed gevuld bord

Kies voor een klein(er) bord tijdens de feestmaaltijden. Terwijl je gezellig bijpraat met familie en vrienden, zul je merken dat je sneller verzadigd raakt na het eerste bord. Voorkom overeten en geniet op een verstandige manier van heerlijke momenten.

Tip 4: Vul je bord met heerlijke groenten

Maak het kleurrijk op je kerstbord! Schep rijkelijk op van de heerlijke groenten. Niet alleen zorgen ze voor een smaakvolle toevoeging aan je maaltijd, maar ze vullen je maag ook snel en leveren een gezonde dosis voedingsstoffen. Een win-win situatie voor een feestelijke én gezonde kerst!

Kerst: 3-gangen diner

Pastinaaksoep

Pastinaak is een heerlijke wintergroente die niet super gangbaar is. Dat maakt het daarom des te leuker om deze soep met kerst als aperitiefje te  serveren.

Spiral Quiche

De reactie van je kerstgasten maakt deze quiche helemaal de moeite waard!

Mango-avocado ijs

Voor wie een verantwoord maar vooral lekker dessert op tafel wil zetten met kerst. Stop met zoeken, dit gaat hem worden!

Ga je gourmetten?

Kies voor een verrassende twist tijdens het kerstgourmetten! Voeg naast de traditionele keuzes ook groenten toe aan je gourmet. Ga bijvoorbeeld voor gegrilde groenten en combineer het met een smakelijk stukje vette vis, of kies voor mager vlees zoals kipfilet, kalkoenfilet, biefstuk of lamsvlees. Met zoveel keuzes wordt jouw kerstgourmet een culinair avontuur!

fried fillet with cheese and rice with vegetables

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *