Hoe kan ik gezond bbq-en?

Geschreven door: Elenna de Roode

bbq 1

Het is weer zomer! We gaan allemaal naar buiten en steken de bbq aan. Hoe kan je er voor zorgen dat je een gezonde maaltijd eet?

Hierbij volgen wat tips:

Zorg dat je overdag voldoende eet

Als je helemaal uitgehongerd bent, is het moeilijker om verstandige keuzes te maken en je niet te overeten. Zorg dus dat je overdag voldoende voedingsstoffen hebt binnen gekregen.

Snoep de rest van de dag niet

Waarschijnlijk krijg je met de BBQ meer calorieën binnen dan met een ‘normale’ avondmaaltijd. Spaar overdag dus wat calorieën zodat je ’s avonds iets meer ruimte hebt in je calorieën budget.

Let op sauzen

Vraag jezelf af; voegt een saus echt iets toe aan de maaltijd? Misschien eet je het meer uit gewoonte. Kies voor het volgende: Doe je een koolhydraatbeperkt dieet: neem een klein beetje witte saus zoals mayonaise, aioli of knoflooksaus. Let je op calorieën: neem een klein beetje rode saus zoals curry of bbq saus. Of kies 1 van onze Callowfit Sauzen.

Kies voor mager vlees

zoals saté van kip, tonijn, witvis of varkenshaasjes. Vermijd speklappen, hamburgers en worstjes.

Voeg groenten toe

Ons advies is een half bord groenten! Ook bij een bbq! Dus maak een lekkere frisse salade en grill wat groenten op de bbq. Paprika, courgette, aubergine en champignons (op een stokje) zijn heerlijk!

Eet geen stokbrood

Het vult niet en het voedt niet. Je kunt wel toast of brood van PS. Food en Lifestyle nemen met mager beleg, dan kun je toch en beetje meegenieten

Drink voldoende water tussendoor

Lekker met een beetje munt en citroen. Of gebruik een tabletje wat Waterdrops voor een gezond en fris drankje.

Geniet van de avond


Concentreer je niet te veel op het eten, maar concentreer je op het gezelschap, de leuke gesprekken, het ontspannen gevoel en het heerlijke weer.

We hopen dat je met deze tips kan genieten van een heerlijke, zomerse avond!

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Ook interessant om te lezen

Afslankproducten

Afslankproducten

Het streven naar een gezond gewicht en een fit lichaam is voor velen een belangrijk doel. In de zoektocht naar effectieve afslankmethoden komen we talloze

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *