Hoe kan je meer vet verbranden?

Geschreven door: Tanisha Pahladsingh

GLD vet verbranden 01

Hoe kan je meer vet verbranden?

Helaas bestaat er geen pilletje of middeltje wat je kan nemen om je vetbranding te stimuleren. Toch zijn er wel enkele leefstijl- en voedingsadviezen die kunnen helpen om meer vet te verbranden. Hier wat tips!

Verbrand meer energie door meer te verbruiken

Door meer te bewegen ga je meer energie verbruiken. Dit kan al door kleine veranderingen zoals vaker boodschappen te doen op de fiets, de trap te nemen of die telefonische afspraak wandelend buiten te doen.

Door krachttraining vergroot je je spiermassa. Hoe meer spieren je hebt, hoe meer energie je verbruikt, zelfs tijdens je slaap. Ons advies is dus om minimaal 2 keer per week spierversterkende oefeningen te doen. Wil je dat op een gemakkelijke manier vanuit huis doen? Kies dan voor een weerstandband! Daar zijn op een eenvoudige manier al veel nuttige oefeningen mee te doen.

Breng je hormonen in balans

Bij stress stijgt je cortisolspiegel waardoor je meer vet opslaat. Door stress te reduceren raakt deze hormoonspiegel weer in balans. Probeer dus te zorgen dat je meer en beter gaat slapen, neemt voldoende rust en las pauzes in op je werk. Doe ademhalingsoefeningen en eet en drink mindfull. Heb je soms moeite om in slaap te vallen? Zorg er dan voor dat je gedurende de dag wat minder koffie en thee drinkt waar veel cafeïne in zit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Alka thee.

Eet minder snelle suikers

Snelle suikers zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Hierdoor neemt de behoefte om meer suiker te eten toe. Door deze schommelingen wordt er meer insuline aangemaakt wat ook de vetopslag stimuleert.

Kies dus vooral voor langzame koolhydraten, spreid deze over dag en combineer het altijd met eiwitten en gezonde vetten. Goede producten om te gebruiken zijn daarom de de crackers van Tasty Basics. Deze bevatten langzame koolhydraten en meer eiwitten die zorgen voor een stabielere bloedsuikerspiegel.

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *