Omgaan met verleidingen tijdens pasen

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

1492161491 paastafel

Tijdens de paasdagen wordt er door de meeste mensen extra aandacht besteed aan een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of diner. De familie komt bij elkaar voor een gezellige paasbrunch, je gaat samen met het gezin uitgebreid ontbijten of je verzorgt een heerlijk paasdiner. Gezellig met z’n allen aan een grote tafel vol met lekkernijen.

Hoe zorg je voor een gezond paasweekend?

  1. Neem de tijd voor het ontbijt of brunch. Hoe vaak neem je nou de tijd om uitgebreid te ontbijten? Zelden toch? Dus geniet van het moment. Eet rustig en kauw goed. Geniet van elke hap en de gezelligheid aan tafel.
  1. Kies voor volkoren. Zorg dat er genoeg volkoren producten op tafel staan zoals volkoren (afbak) broodjes, volkoren beschuit en crackers. Of wat denk je van deze volkoren wraps met gerookte zalm
  1. Kies voor vers fruit, vermijd vruchtensappen. Vruchtensappen bevatten ontzettend veel suiker. Kies daarom liever voor het eten van vers fruit. Probeer bijvoorbeeld eens deze fruitsalade met oranjebloesem!
  1. Kies voor verantwoord broodbeleg. Goede keuzes zijn bijvoorbeeld hüttekase (lekker met kerrie of verse bieslook), rosbief, rookvlees, hummus, groentenspread of zelfgemaakte eiersalade.
  1. Ga er op uit! Dit weekend is ook een ideaal moment om lekker een wandeling te maken met vrienden of met je gezin. Maak een fijne wandeling door de duinen, over het strand of in het bos. Weer of geen weer, bij een gezond paasweekend hoort een wandeling.
  1. Snoep niet te veel. Natuurlijk eet je dit weekend ook een paar paaseitjes. Die horen erbij! Dat past ook prima in een gezonde leefstijl. 1 paaseitje (8 gram) bevat ongeveer 40-50 kcal. Dit valt dus best mee. Dus houdt het bij kleine hoeveelheden en geniet van elk paaseitje wat je eet.
 

Volg jij het PS. food & lifestyle programma en wil je gezond de paasdagen doorkomen, maar toch heerlijk kunnen genieten van wat lekkers? Dat kan! Probeer bijvoorbeeld ‘Croissant met roerei en zalm’ of ‘Courgettesoep met broodje rosbief-tonnato’.

Veel plezier dit weekend! 

Groetjes, Gezond Leven Diëtisten

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *