Recensie van het kookboek NOSH

Geschreven door: Tanisha Pahladsingh

cover blog kookboek groot

Het leek ons leuk om een keertje in een bekend kookboek te duiken, er een recept uit te koken en er een review over te geven. Dit keer heeft onze diëtist Berdien een kookboek uitgekozen! We zijn benieuwd!

Naam: NOSH, mijn vegetarische joodse keuken
Auteur: Esther Erwteman
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €29,99

Heerlijke, met liefde bereide vegetarische recepten. 

Het woord Nosh betekent eten, lekker eten of knabbelen.

“Nieuwsgierig geworden door enkele cliënten heb ik dit kookboek gelezen en er gerechten uit klaar gemaakt. Het ziet er stoer en aantrekkelijk uit, met foto’s van Esther en haar gezin en bijeenkomsten waarin deelnemers van haar kookworkshops staan te koken in haar keuken. Dit straalt gezelligheid en het enthousiasme voor goed eten uit. 

image

Er staat recepten in voor onder andere huisgemaakte potjes, zuur en inleggen, deeg, soepen, grillen, ei en salades, veel recepten voor feest- en gedenkdagen zoals de Sjabbat, taarten én koekjes. Te veel om op te noemen dus! Laatstgenoemde recepten zijn heel bruikbaar voor in de weekends.

In de recepten vind je invloeden terug uit de Joodse, Libanese, Iraakse en Syrische keuken. Ik heb de parelcouscous bereid. Ik vond het een mooie mengeling van verschillende smaken, en het was ook nog eens vegan en glutenvrij.
Bij elk recept staat met icoontjes aangegeven of het glutenvrij, veganistisch, melk of parve (geen melk geen vlees) is. Dat vond ik heel handig! Naast dit mooie koekboek, heeft Esther ook een kookstudio in Amsterdam en verkoopt ze in haar winkel soms moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

De Joodse achtergrond van de auteur vind je duidelijk terug in het boek. Als je in bent voor het eten van gerechten uit andere culturen, en je tijd wilt nemen voor koken met aandacht, is het boek een aanrader.”

Ook interessant om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.