Recensie van het kookboek NOSH

Geschreven door: Tanisha Pahladsingh

cover blog kookboek groot

n dit blog geven we een recensie over het kookboek NOSH! Het leek ons leuk om een keertje in een bekend kookboek te duiken, er een recept uit te koken en er een review over te geven. Dit keer heeft onze diëtist Berdien een kookboek uitgekozen! We zijn benieuwd!

Naam: NOSH, mijn vegetarische joodse keuken
Auteur: Esther Erwteman
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Prijs: €29,99

Heerlijke, met liefde bereide vegetarische recepten. 

Het woord Nosh betekent eten, lekker eten of knabbelen.

“Nieuwsgierig geworden door enkele cliënten heb ik dit kookboek gelezen en er gerechten uit klaar gemaakt. Het ziet er stoer en aantrekkelijk uit, met foto’s van Esther en haar gezin en bijeenkomsten waarin deelnemers van haar kookworkshops staan te koken in haar keuken. Dit straalt gezelligheid en het enthousiasme voor goed eten uit. 

image

Er staat recepten in voor onder andere huisgemaakte potjes, zuur en inleggen, deeg, soepen, grillen, ei en salades, veel recepten voor feest- en gedenkdagen zoals de Sjabbat, taarten én koekjes. Te veel om op te noemen dus! Laatstgenoemde recepten zijn heel bruikbaar voor in de weekends.

In de recepten vind je invloeden terug uit de Joodse, Libanese, Iraakse en Syrische keuken.

Ik heb de parelcouscous bereid. Ik vond het een mooie mengeling van verschillende smaken, en het was ook nog eens vegan en glutenvrij.
Bij elk recept staat met icoontjes aangegeven of het glutenvrij, veganistisch, melk of parve (geen melk geen vlees) is. Dat vond ik heel handig! Naast dit mooie koekboek, heeft Esther ook een kookstudio in Amsterdam en verkoopt ze in haar winkel soms moeilijk verkrijgbare ingrediënten.

De Joodse achtergrond van de auteur vind je duidelijk terug in het boek. Als je in bent voor het eten van gerechten uit andere culturen, en je tijd wilt nemen voor koken met aandacht, is het boek een aanrader.”

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *