Recept: de Vegan Fluffy Pannenkoek

Geschreven door: Tanisha Pahladsingh

Afbeelding1

Voor vandaag staat dit heerlijke recept op de planning; de Vegan Fluffy Pannenkoek!

Ideaal voor bij een uitgebreide brunch of goed te gebruiken voor het dessert. Je kan hem natuurlijk ook gewoon lekker als avondeten eten. Het recept is gemakkelijk en diëtist i.o. Iris heeft het recept uitgeprobeerd.

Ingrediënten

Natte ingrediënten

 • 240 ml plantaardige melk
 • 1 el appelazijn (mocht je dit niet in huis hebben, dan is citroensap een heel goed alternatief)
 • 2 el stroop
 • Zonnebloemolie (om in te bakken)

Droge ingrediënten

 • 30 gram volkoren boekweitmeel
 • 95 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1,5 tl bakpoeder
 • 2 el (riet)suiker

Benodigdheden

 • Kom om in te mixen
 • Een maatbeker
 • Een garde
 • Koekenpan
 • 2 eetlepels
 • 1 theelepel

Bereidingswijze

 1. Meng eerst de natte ingrediënten in de maatbeker. Door de appelazijn (of citroensap als je dat gebruikt) toe te voegen aan de melk maak je een soort karnemelk. Dat de melk daardoor gaat schiften is de bedoeling en betekent niet dat je een slechte kok bent.
 2. Meng nu alle droge ingrediënten in de kom goed door elkaar.
 3. Meng nu met een garde de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten en meng dit tot er net een gebonden beslag ontstaat. Laat het even staan (als het goed is rijst en bubbelt het een beetje). Ik heb tijdens het wachten de keuken opgeruimd, dan zit je niet achteraf met alle troep.
 4. Bij dit beslag is een goed verhitte koekenpan en behoorlijk hoog vuur essentieel, want dan rijzen de pannenkoekjes goed. Smeer de koekenpan goed in met zonnebloemolie. Ik heb er één tegelijkertijd gebakken, maar dit afhankelijk van hoe groot je je pannenkoekjes maakt en hoe groot je koekenpan is. Draai de pannenkoekjes om als ze iets gerezen zijn, de bovenkant begint te bubbelen en de randjes zijn bruin. Vaak zakken ze weer iets in als ze afkoelen. Dat is niet erg, aan de smaak doet het niets af.

Testpanel

Ik heb uiteraard de pannenkoekjes aan mijn huisgenoten laten proeven en ze zijn enthousiast! Het is een wat zoete pannenkoek. Dit kan eraan liggen dat ik gezoeten sojamelk heb gebruikt. Het zijn heerlijke pannenkoekjes. Ze zijn wat machtig, dit komt door de volkoren boekweitmeel die gebruikt is. Wij hebben ze gegeten voor het avondeten. Wij hebben ze nog extra belegd met stroop, maar dit is niet perse nodig doordat ze aan de zoete kant zijn. Je kan zelf natuurlijk vanalles toevoegen om de pannenkoekjes naar je smaak te maken.

Review

De overall review is absoluut positief. Ze zijn echt heerlijk. Ik raad ze iedereen aan te proberen. Je kan ze perfect voor avondeten gebruiken, maar ook voor ontbijt zijn geschikt. Ik heb er 5 middelgrote pannenkoeken van kunnen bakken. Wil je meer pannenkoeken bakken? Verdubbel dan de ingrediënten.

Voedingswaarde volledige recept

Koolhydraten165,5 gram
Vet5,7 gram
Eiwit20,7 gram
Vezels5,3 gram

Wil je de pannenkoeken iets gezonder maken? Vervang dan stroop voor stevia!

Dit recept komt uit het kookboek ‘Gewoon Vegan’ van Alexandra Perhyn Lowe.

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *