School is weer begonnen en je bent terug op kantoor. 5 tips om gezond te blijven eten.

Geschreven door: Elenna de Roode

GLD Mealplanner style 02

1. Maak een weekmenu

Voorkom dat je thuiskomt van een drukke dag en eten gaat bestellen, omdat je een lege koelkast hebt. Maak een weekmenu en haal alle boodschappen in huis. De rest van de week hoef jij niet meer na te denken over wat je gaat eten maar kook je gewoon wat er op de planning staat.

Tip: Download onze weekplanner!

GLD Mealplanner style 01

2. Doe één keer per week ‘grote’ boodschappen

Op basis van je weekmenu haal je ook alle boodschappen in huis. Zo voorkom je dat je na je werkdag nog naar de winkel moet, waar je verleid wordt door allerlei ongezonde producten.

Tegenwoordig kan je ook makkelijk je boodschappen thuis laten bezorgen. Dat scheelt je tijd en hierdoor weersta je alle aantrekkelijke acties en aanbiedingen in de supermarkt.


3. Zet je ontbijt ’s avonds al klaar

Heb je altijd haast in de ochtend? Zet je ontbijt dan ’s avonds alvast klaar in de koelkast. Denk aan een schaaltje kwark met fruit en noten, overnight oats of een goede ontbijtsmoothie (zie recept).


4. Neem je lunch mee

Op scholen en kantoren is er vaak een kantine, maar helaas is het aanbod niet altijd gezond. Neem dus zelf je lunch mee. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Volkorenbrood met hummus, plakjes tomaat en basilicum,
  • Volkoren wraps met roomkaas light, gerookte kipfilet, spinazie en komkommer,
  • Salade met linzen, kikkererwten, gerookte kip of eieren met een lekkere dressing


5. Plan rust en ontspanning in

Tijdens je vakantie ben je helemaal tot rust gekomen, maar al snel heb je het weer razend druk met een overvolle agenda. Plan daarom pauzes, rust en ontspanning in. Zo blijf je in balans, zit je lekkerder in je vel en ga je niet onnodig snoepen.

Veel succes!

GLD Rusten 01

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan
 
Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten. 

Ook interessant om te lezen

Afslankproducten

Afslankproducten

Het streven naar een gezond gewicht en een fit lichaam is voor velen een belangrijk doel. In de zoektocht naar effectieve afslankmethoden komen we talloze

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *