Tips om fit te blijven tijdens het corona-virus

Geschreven door: Elenna de Roode

Laptop

Wegens het corona-virus werken veel mensen thuis. Hierdoor ziet het leven er anders uit dan normaal. Het is voor velen een uitdaging om fit te blijven en niet de hele dag te snoepen.

Hoe kan jij er voor zorgen dat je toch fit blijft?

Eten en drinken

Blijf zo veel mogelijk je vaste ritme aanhouden. Zorg voor een goed ontbijt, een lekkere lunch en een voedzame avondmaaltijd.

Zie het als een kans om gezonde maaltijden te koken, je hebt immers veel meer tijd!

Je bent niet afhankelijk van je kantine op je werk en je hoeft niet uit een broodtrommel te eten. Maar je kan een lekkere verse salade maken, een warme soep of eieren bakken met groenten.

 

Sport en bewegen

Kom in beweging! Beweeg elke dag minimaal 60 minuten. Dit kunnen ook 2 sessies van 30 minuten zijn of 4 sessies van 15 minuten. Maak buiten een wandeling of ga joggen. Doe binnen een dansje of volg een work-out via YouTube.

Je kinderen spelen nu ook minder buiten en hebben geen gymlessen, dus waarom zou je er geen gezins-activiteit van maken?

 

Alcohol en roken

Bij stress en zorgen gaan veel mensen meer roken of alcohol drinken.

Af en toe een glaasje wijn kan best, maar vermijd dagelijks alcoholgebruik. Let ook op de hoeveelheden.

1 glas rode wijn (150 ml ) = 125 kcal

Drink je dus 3 glazen wijn, kom je als snel aan 375 kcal wat evenveel calorieën is als een ontbijt van 150 gram volle yoghurt met een banaan en 3 eetlepels muesli.

 

Mindful

Thuis werken is best pittig, zeker met een gezin.  Maak een goede planning. Hoe laat ga je op staan? Van hoe laat tot hoe laat ga je werken? Wanneer heb je pauze? Wanneer ga je sporten?

Door een duidelijke planning te maken en je hier aan te houden heb je meer structuur. Je kan je beter concentreren op je werk, zonder allemaal dingen tussendoor te doen.

 

 

Ik hoop dat je iets aan deze adviezen hebt.

Je kan ons altijd bellen voor een telefonisch consult en coaching.

Veel cliënten lukt het om in deze periode juist beter voor zichzelf te zorgen. Ga jij dat ook proberen?

Ook interessant om te lezen

omslag blog 29 6 21

Wat is Intermittent Fasting?

Intermittent fasting is geen speciaal dieet.Het is een andere manier van het indelen van je eetpatroon.Met intermittent fasting eet je binnen bepaalde tijden en daarbuiten

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *