Tips om fit te blijven tijdens het coronavirus

Geschreven door: Elenna de Roode

Laptop

Wegens het coronavirus werken veel mensen thuis. Hierdoor ziet het leven er anders uit dan normaal. Het is voor velen een uitdaging om fit te blijven en niet de hele dag te snoepen.

Hoe kan jij er voor zorgen dat je toch fit blijft?

Eten en drinken

Blijf zo veel mogelijk je vaste ritme aanhouden. Zorg voor een goed ontbijt, een lekkere lunch en een voedzame avondmaaltijd.

Zie het als een kans om gezonde maaltijden te koken, je hebt immers veel meer tijd!

Je bent niet afhankelijk van je kantine op je werk en je hoeft niet uit een broodtrommel te eten. Maar je kan een lekkere verse salade maken, een warme soep of eieren bakken met groenten.

Sport en bewegen

Kom in beweging! Beweeg elke dag minimaal 60 minuten. Dit kunnen ook 2 sessies van 30 minuten zijn of 4 sessies van 15 minuten. Maak buiten een wandeling of ga joggen. Doe binnen een dansje of volg een work-out via YouTube.

Je kinderen spelen nu ook minder buiten en hebben geen gymlessen, dus waarom zou je er geen gezins-activiteit van maken?

Alcohol en roken

Bij stress en zorgen gaan veel mensen meer roken of alcohol drinken.

Af en toe een glaasje wijn kan best, maar vermijd dagelijks alcoholgebruik. Let ook op de hoeveelheden.

1 glas rode wijn (150 ml ) = 125 kcal

Drink je dus 3 glazen wijn, kom je als snel aan 375 kcal wat evenveel calorieën is als een ontbijt van 150 gram volle yoghurt met een banaan en 3 eetlepels muesli.

Mindful

Thuis werken is best pittig, zeker met een gezin.  Maak een goede planning. Hoe laat ga je op staan? Van hoe laat tot hoe laat ga je werken? Wanneer heb je pauze? Wanneer ga je sporten?

Door een duidelijke planning te maken en je hier aan te houden heb je meer structuur. Je kan je beter concentreren op je werk, zonder allemaal dingen tussendoor te doen.

Ik hoop dat je iets aan deze adviezen hebt.
Je kan ons altijd bellen voor een telefonisch consult en coaching.

Veel cliënten lukt het om in deze periode juist beter voor zichzelf te zorgen. Ga jij dat ook proberen?

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Afbeelding1

Kokosvet: feiten en fabels

Kokosolie, ook bekend als kokosvet, heeft de laatste jaren een enorme populariteit gekregen als zogenaamd superfood. Er wordt beweerd dat het goed is tegen hart-

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *