Review Aspire: Er is een nieuw drankje op de markt. Ik kocht, proefde en beoordeelde het voor jou!

Er zijn verschillende smaakjes maar ik koos voor mango lemon.

838922 1 M

De verpakking

Ik vind de verpakking mooi en heeft een ‘vrouwelijke’ uitstraling. Opvallend is de claim op de verpakking ‘Reduce Body Fat’. Maar klopt dit?

Wat zijn de voedingswaarden en ingrediënten:

100 ml Per blikje (250 ml)
Energie 0.8 kcal 2 kcal
Vet

Verzadigd vet

0 gram

0 gram

0 gram

0 gram

Koolhydraten 0.1 gram 0.25 gram
Suiker 0.1 gram 0.25 gram
Eiwit 0.1 gram 0.25 gram
Zout 0.04 gram 0.09 gram
Caffeine 32 mg 64 mg

De voedingswaarde zien er keurig uit en is vergelijkbaar met andere light frisdranken.
Verder zijn er nog enkele vitamines toegevoegd zoals vitamine B6, B12, C, B3, B5 en vitamine H.

Wat zijn de ingrediënten:


Licht sprankelend water, citroenzuur, taurine, groene thee-extract (0,1%), guaraná-extract, natriumcitraat, natuurlijke kleur: bètacaroteen, choline, natuurlijke smaak van mango (0,04%), gemberextract, calciumlactaat, vitamine C, sucralose, L-carnitine, niacine, pantotheenzuur, vitamine B6, biotine en vitamine B12 Glutenvrij.

Enkele opvallende ingrediënten:

Groene thee


Uit onderzoek blijkt dat groene thee kan helpen om af te vallen. Het verhoogt de verbranding en het kan ook helpen bij verliezen van buikvet. Dit zijn echter wel hele kleine en vaak onbetrouwbare onderzoeken. Daarbij zijn de resultaten vaak nihil.

Guarana-extract


De cafeïne komt uit de Guarana-extraxt. 1 blikje bevat 64 mg cafeïne. 1 kopje filter koffie (125 ml) bevat 85 mg cafeïne.

L-carnitine


L-carnitine is een semi-essentieel eiwit wat een belangrijke rol speelt in het energiemetabolisme omdat het nodig is voor het transport van vetzuren naar de mitochondrien (‘de energiefabriekjes’) in de cel. Carnitine zit voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel. Op zich heeft niemand hier een tekort aan dus is het niet nodig om dit extra te nemen.

De smaak


Eerlijk gezegd vind ik het geen lekker drankje. Er blijft een soort ‘laagje’ op je tong door de zoetstoffen. Ik ben helaas geen fan!

Conclusie


Dit drankje  gaat je helaas niet helpen om buikvet te verbranden. Hiervoor kan je beter je hele voedingspatroon aanpassen. Het drankje zal je wat energie geven omdat het cafeïne bevat. De andere toevoegingen zoals de vitamines en L-carnitine kunnen geen kwaad, maar zullen je ook geen voordelen bieden.

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *