To eat or not to eat: Aspire

Geschreven door: Elenna de Roode

aspire1 rotated 1

Er is een nieuw drankje op de markt. Ik kocht, proefde en beoordeelde het voor jou!

Er zijn verschillende smaakjes maar ik koos voor mango lemon.

 

De verpakking

Ik vind de verpakking mooi en heeft een ‘vrouwelijke’ uitstraling. Opvallend is de claim op de verpakking ‘Reduce Body Fat’. Klopt dit?

 

Wat zijn de voedingswaarden en ingrediënten:

  100 ml Per blikje (250 ml)
Energie 0.8 kcal 2 kcal
Vet

Verzadigd vet

0 gram

0 gram

0 gram

0 gram

Koolhydraten 0.1 gram 0.25 gram
Suiker 0.1 gram 0.25 gram
Eiwit 0.1 gram 0.25 gram
Zout 0.04 gram 0.09 gram
Caffeine 32 mg 64 mg

 

De voedingswaarde zien er keurig uit en is vergelijkbaar met andere light frisdranken.

Verder zijn er nog enkele vitamines toegevoegd zoals vitamine B6, B12, C, B3, B5 en vitamine H.

 

Wat zijn de ingrediënten:

Licht sprankelend water, citroenzuur, taurine, groene thee-extract (0,1%), guaraná-extract, natriumcitraat, natuurlijke kleur: bètacaroteen, choline, natuurlijke smaak van mango (0,04%), gemberextract, calciumlactaat, vitamine C, sucralose, L-carnitine, niacine, pantotheenzuur, vitamine B6, biotine en vitamine B12 Glutenvrij.

 

Enkele opvallende ingrediënten:

 

Groene thee  

Uit onderzoek blijkt dat groene thee kan helpen om af te vallen. Het verhoogd de verbranding en het kan helpen bij verliezen van buikvet. Dit zijn echter wel hele kleine en vaak onbetrouwbare onderzoeken. Daarbij zijn de resultaten vaak nihil.

Guarana-extract

De cafeïne komt uit de Guarana-extraxt. 1 blikje bevat 64 mg cafeïne. 1 kopje filter koffie (125 ml) bevat 85 mg cafeïne.

L-carnitine

L-carnitine is een semi-essentieel eiwit wat een belangrijke rol speelt in het energiemetabolisme omdat het nodig is voor het transport van vetzuren naar de mitochondrien (‘de energiefabriekjes’) in de cel. Carnitine zit voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel. Op zich heeft niemand hier een tekort aan dus is het niet nodig om dit extra te nemen.

 

De smaak

Eerlijk gezegd vind ik het geen lekker drankje. Er blijft een soort ‘laagje’ op je tong door de zoetstoffen. Ik ben helaas geen fan!

 

Conclusie

Dit drankje  gaat je helaas niet helpen om buikvet te verbranden. Hiervoor kan je beter je hele voedingspatroon aanpassen. Het drankje zal je wat energie geven omdat het cafeïne bevat. De andere toevoegingen zoals de vitamines en L-carnitine kunnen geen kwaad, maar zullen je ook geen voordelen bieden.

Ook interessant om te lezen

omslag blog 29 6 21

Wat is Intermittent Fasting?

Intermittent fasting is geen speciaal dieet.Het is een andere manier van het indelen van je eetpatroon.Met intermittent fasting eet je binnen bepaalde tijden en daarbuiten

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *