To eat or not to eat: Made Good, Apple Cinnamon Granola Minis

Geschreven door: Elenna de Roode

made good1 rotated 1

made good1

De verpakking

De verpakking ziet er aantrekkelijk uit en het zijn handige meeneem zakjes. Er zijn meerdere smaken zoals ‘Mixed Berry’ en ‘Strawberry’.

De voedingswaarde

voedingswaarde

 

Zoals je ziet bevat dit tussendoortje per portie niet te veel calorieën. Deze kleine verpakking zorgt voor portie controle en dat vinden we fijn!
We zien wel dat er veel suiker in zit. Maar liefst 1,5 suikerklontje.
In vergelijking met andere ‘zoete’ tussendoortje zien we dat het niet heel goed scoort. In veel opzichten is een volkoren cracker met jam zonder suiker of een appel een betere keus. Het is dan wel weer een betere keus dan een pakje Sultana.

Vergelijking

In de tabel is met groen aangegeven wat het beste scoort en met rood wat het slechtste scoort. (Als diëtist kijken we graag naar het hele plaatje. Dus we willen niet zeggen dat een Sultana voor niemand goed is en een appel voor iedereen goed. Voeding is persoonlijk (dit is een vergelijkingsartikel en we willen onze cliënten leren voor zichzelf te bepalen wat een goede en minder goede keus is).

Wat zijn de ingrediënten:
havervlokken* (glutenvrij) 38%, appels* 9,5%, rozijnen*, rietsuiker*, zonnebloemolie*, agave nectar*, zilvervliesrijst*, agave inuline, tapiocameel*, kaneel* 1%, groentenmix poeder (spinazie, broccoli, wortelen, tomaten, bieten) (0,4%), shiitake paddenstoel poeder (*van biologische oorsprong)

We zien dat de hoge hoeveelheid suiker komt uit de rietsuiker en de agave nectar. Rietsuiker bestaat uit dezelfde bestanddelen als gewone suiker en is niet veel gezonder. Agave nectar wordt iets langzamer in je bloed opgenomen dan gewone suiker, maar bevat wel dezelfde hoeveelheid calorieën.

Fijn dat dit product glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en sojavrij is. Veel cliënten zijn op zoek naar

tussendoortjes zonder één van deze allergenen of triggers.

We vinden het leuk dat er wat groente poeder is toegevoegd al denken we niet dat het toegevoegde waarde heeft voor je gezondheid.

 

Conclusie

Waar we blij mee zijn is het aantal calorieën en de kleine zakjes voor portie controle. De granola balletjes smaken lekker zoet en dat is ook logisch. Dit tussendoortje bevat veel suiker (ongeveer 1,5 suikerklontje).

We vinden dit een redelijk verantwoord tussendoortje.

Het is een ongeschikt tussendoortje voor mensen die een koolhydraatbeperkt- of GOK programma volgen.

Wil je weten welke tussendoortjes passen in jouw persoonlijke voedingsadvies? Bel ons voor een afspraak!

 

 

Ook interessant om te lezen

omslag blog 29 6 21

Wat is Intermittent Fasting?

Intermittent fasting is geen speciaal dieet.Het is een andere manier van het indelen van je eetpatroon.Met intermittent fasting eet je binnen bepaalde tijden en daarbuiten

Lees verder »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *