Wat is Intermittent Fasting?

Geschreven door: Gezond Leven Dietisten

Intermittent fasting 01

Intermittent fasting is geen speciaal dieet.

Het is een andere manier van het indelen van je eetpatroon. Met intermittent fasting eet je binnen bepaalde tijden en daarbuiten vast je. 

Meestal eet je om 8 uur ontbijt, om 12 uur lunch en rond 18 uur diner. Tussendoor wordt er nog wat gesnackt, en ook later op de avond wordt er nog iets gegeten (vaak niet zo gezond). 
 

Bij intermittent fasting ziet je eetpatroon ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

  • 12.00 uur Ontbijten
  • 16.00 uur Lunch
  • 19.00 uur Diner


Je eet van 8 uur avonds tot 12 uur de volgende dag helemaal niet. Wel is water, thee en zwarte koffie toegestaan.


Wat zijn de voordelen?

Je lichaam maakt veel minder insuline aan waardoor je geen suikerdips krijgt! Dit betekent minder honger, meer energie en meer motivatie om een gezonder leefpatroon te ontwikkelen en behouden. 


Maar intermittent fasting heeft nog andere voordelen.

Uit onderzoek blijkt dat het waarschijnlijk kan helpen bij: 

  • Hartklachten
  • Chemotherapie
  • Een gezonde microbioom (darmflora)


>> Let op! <<

Ben je onder behandeling voor hartklachten of chemotherapie? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op. 


Enthousiast?

Ga ermee aan de slag!  Ga pas ontbijten wanneer jouw lichaam aangeeft dat het honger heeft. Probeer het de volgende dag nog eens en stel je ontbijt nog een kwartiertje langer uit.

Probeer je eerste maaltijd op deze manier langzaam uit te stellen naar 12.00 uur. Eet ook na 20.00 uur ‘s avonds niets meer. Blijf wel voldoende drinken!

Let wel op: het is nooit de bedoeling om jezelf uit te hongeren! Dat zorgt alleen maar voor eetbuien. Dus blijf luisteren naar jouw lijf. Eet als je honger hebt. Geef je lichaam wat het nodig heeft.

Meer weten? Voel je vrij om ons te bellen, te mailen of hieronder je vraag te stellen.

Intermittent fasting 02

Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *