Eetdagboekje van een PS. Food & Lifestyle coachie

Geschreven door: Berdien van Wezel

Ellen

We delen vandaag het eetdagboekje van één van onze cliënten die het PS. Food & Lifestyle (Voorheen: PowerSlim) programma volgen.

Ellens verhaal

Hi! Ik ben Ellen uit Den Haag. Ik ben een half jaar geleden begonnen met het PS. Food & Lifestyle programma. Ik heb mijn doel nog niet bereikt maar al een heel stuk op weg, maar ik voel me al zo ontzettend veel beter!

Ik ben 55 jaar en zelfstandig ondernemer met twee ondernemingen waarvan 1 in Kaapstad. Ik heb drie volwassen kinderen, werk full-time en reis veel. Ik verdeel mijn tijd tussen Nederland, New York en Kaapstad. Dat betekent dan ook dat ik veel buiten de deur eet of iets te eten bestel. Daarnaast kook ik niet zelf maar kookt mijn man.

Dat zorgt voor een wat onregelmatig leven en gaandeweg was ik dus niet alleen in de overgang maar ook nog eens kilo’s aangekomen! Daarom besloot ik dat graag een gezond eetpatroon wil aanleren, onder begeleiding van een coach. Ik ben heel blij dat ik PS. Food & Lifestyle (voorheen Powerslim) heb gevonden en mijn diëtiste Elenna helpt me heel erg goed bij het behalen van mijn uiteindelijke doel. Ik ben er nog niet, maar het gaat me zeker lukken!

Hierbij mijn eetdagboekje:

Zaterdag (New York):

 • 6.30 uur: Ik word vroeg wakker en begin met magere yoghurt met PS. Food & Lifestyle pure chocolade kokos muesli en een beetje karamel-zeezout stroop. Daarbij drink ik een kopje groene thee.
 • 10.30 uur: We gaan brunchen en ik bestel een Garden omelet met veel groentes en drink er een kop thee bij.
 • 14.00 uur: Ik neem een PS. Food & Lifestyle reep als tussendoortje met een kopje groene thee, ik kies de Intense chocolade reep.
 • 17.00 uur: Ik heb weer trek en neem een PS. Food & Lifestyle croissantje met een hard gekookt ei, met roomboter, peper en zout en wat tomaatjes. Ik drink er thee bij.
 • 17.30 uur: Ik heb net gegeten maar zin in iets zoets en neem een paar PS. Food & Lifestyle dropjes.
 • 19.30 uur: De kids en manlief besluiten dat we niet weer uit eten gaan en we maken een avocado dip en tomaten dip met Dorito’s. Ik heb de tortilla chips van PS. Food & Lifestyle bij me en ik dip gezellig mee. Ik drink er een blikje cola light bij.
 • 22.00 uur: Voor het slapen gaan drink ik nog een kopje thee en eet daar een crispy appel reep met witte chocolade bij.

Zondag (New York):

 • 7.00 uur: Iedereen slaapt nog en ik maak weer magere yoghurt met PS. Food & Lifestyle muesli met donkere chocola en karamel-zee zout stroop en drink een kopje thee
 • 10.00 uur: Voordat we de stad in gaan eet ik snel nog een PS, Food & Lifestyle wafel met ham kaas en drink er een flesje water erbij
 • 12.30 uur: Ik lunch samen met een Amerikaanse collega in de stad. Ze is helemaal verrast over mijn nieuwe levensstijl, het lijkt haar ook wel wat en ze bestelt spontaan een koolhydraatarme lunch. Ik houd het bij een “kale salad”, een salade met boerenkool, geitenkaas en olijven en drink er thee bij.
 • 15.30 uur: Ik ben weer thuis en bak een PS. Food & Lifestyle flensje en doe er wat PS. Food & Lifestyle aardbeienjam op en drink er een kopje groene thee erbij.
 • 19.00 uur: We zijn op het vliegveld. Tijdens het wachten op de vlucht eet ik een salade en drink ik er een blikje cola light bij.
 • 23.00 uur: In het vliegtuig kan ik kiezen uit een vega pasta of stamppot met gehaktballetjes. Ik kies de laatste. Ik eet alleen de gehaktballetjes en laat de stamppot liggen maar pak wel een stukje kaas. Daarna ga ik slapen.

Als ik voor mijn werk op reis ben zorg ik er altijd voor dat ik mijn PS. Food & Lifestyle (voorheen Powerslim) producten meeneem. De karamel-zeezout stroop doe ik in een mini flesje.

Maandag (Schiphol):

 • 10.00 uur: We zijn geland op Schiphol, het ontbijt in het vliegtuig heb ik over geslagen maar ik eet snel een PS. Food & Lifestyle chocolade hazelnoot reep en drink een flesje water.
 • 12.30 uur: We zijn thuis en ik ren naar de koelkast voor een portie magere kwark met PS. Food & Lifestyle pure chocolade kokos muesli en karamel-zeezout stroop. Ik drink er groene thee bij.
 • 15.00 uur: Ik ben meteen aan het werk gegaan en stort nu een beetje. Tijd voor een tussendoortje, ik neem een PS. Food & Lifestyle hazelnoot nougat crunch reep.
 • 19.00 uur: We zijn allemaal ontzettend moe en besluiten om wat te eten te bestellen. Ik neem een kipsalade zonder croutons en drink er water bij.
 • 21.00 uur: Ik probeer om op te blijven en neem nog een portie kaaskoekjes, ik doe ze in een mooi bakje zodat ik er lekker lang van kan genieten
 • 21.30 uur: Voor het slapen eet ik nog wat PS. Food & Lifestyle dropjes.

Dinsdag (Den Haag):

 • 9.00 uur: Ik ben weer aan het werk en eet mijn geliefde kwark met PS. Food & Lifestyle chocolade muesli en karamel-zeezout stroop aan mijn bureau met een heerlijk kopje thee.
 • 11.00 uur: Ik neem een kopje groene thee met een PS. Food & Lifestyle witte chocolade reep met crispy appel.
 • 12.30 uur: Ik heb nog wat over van de kipsalade van gister. Ik warm een PS. Food & Lifestyle wrap op in een pan en maak daar een mooie wrap mee voor lunch. Ik drink er water bij.
 • 16.00 uur: Ik zit bij een nieuwe klant in Den Haag die me versgebakken appeltaart aanbiedt maar ik sla het af. Eenmaal in de auto neem ik een toffee chocoladekoek en drink er wat cola light bij.
 • 19.00 uur: Manlief heeft een mooie maaltijdsalade gemaakt met kip, ik drink er water bij en gebruik als dressing de honing-mosterd dressing van PS. Food & Lifestyle.
 • 21.30 uur: Ik maak een karamel toffee dessertje en drink er weer een kopje thee bij.
 • 23.00 uur: Voor het slapen eet ik een paar dropjes.

Mijn geliefde ontbijtje met kwark, pure chocolade kokos muesli en wat karamel-zeezout stroop.

Woensdag (Den Haag):

 • 9.30 uur: Mijn collega maakt mijn ontbijtje voor me met kwark, bosvruchten muesli en karamel-zeezout stroop (eigenlijk vind ik deze muesli lekkerder met wat PS. Food & Lifestyle aardbeienjam maar ik vind het super lief dat ze het heeft gemaakt voor me!) en ik krijg er een kop thee erbij.
 • 12.00 uur: Het is druk en ik vergeet te eten en drinken dus dwing mezelf een kopje thee te maken en een PS. Food & Lifestyle reep te pakken, mijn keuze valt op de reep met rode vruchten.
 • 16.00 uur: Ik maak een croissantje met magere smeerkaas, magere ham en wat rode pesto en tomaatjes. Ik drink er thee bij.
 • 19.30 uur: Manlief heeft pasta gemaakt van courgette met daarbij een groentesaus met veel verse tomaat, ui, champignons, groene paprika en gesneden courgette en gehaktballetjes van mager rundvlees. Ik neem een kleine portie zonder geraspte kaas. We lachen ons rot als we zien dat de courgetteslierten 5 meter lang zijn…
 • 21.00 uur: Ik heb zin in wat zoets en neem wat dropjes met groene thee.
 • 22.00 uur: Ik pak een blikje cola light en een zakje van de Parmezaan-rozemarijn snack die ik in een bakje doe en opeet terwijl ik Netflix.

PS. Food & Lifestyle (voorheen Powerslim) croissantje met een hardgekookt ei, rode pesto en tomaatjes en een kopje thee.

Donderdag (Den Haag/Zwolle/Amsterdam):

 • 9.30 uur: Ik heb een drukke dag vandaag en begin met PS. Food & Lifestyle pure chocolade kokos muesli en kwark met karamel-zeezout stroop en drink er thee bij.
 • 12.00 uur: Ik stap in de auto want ik moet naar een klant in de buurt van Zwolle en eet een ham kaas wafel.
 • 16.00 uur: We hebben enorm in de file gestaan en de klant bood me een gigantische koek met chocolade aan. Mijn collega was er blij mee! Maar ik neem in de auto een PS. Food & Lifestyle reep met chocolademousse.
 • 18.00 uur: We zijn in Amsterdam gearriveerd omdat we even gaan shoppen. Ik merk dat ik honger heb dus ik neem een PS. Food & Lifestyle smoothie zodat ik er nog even tegenaan kan. Ik slaag met 4 nieuwe jurkjes!
 • 20.00 uur: We bestellen weer wat te eten want manlief is er niet. Mijn dochter neemt spareribs met friet en ik bestel een salade met geitenkaas.
 • 22.30 uur: Ik maak een kop thee en pak daar een zakje chocoladeparels bij. Mijn dropjes zijn helaas op.

Vrijdag (Laren/Den Haag):

 • 9.00 uur: Ik ben laat en eet in de auto twee mokka wafels.
 • 12.00 uur: Ik ben klaar bij mijn gesprek bij mijn klant en heb daar alleen gember thee gedronken en de koekjes afgeslagen. In de auto eet ik een ham kaas wafel en drink ik wat cola light.
 • 14.00 uur: Ik heb een afspraak met Elenna, mijn PS. Food & Lifestyle coach. Het gaat goed en ze is erg tevreden. Ik ben weer een stapje dichterbij mijn doel!
 • 14.30 uur: Ik heb eindelijk tijd om te lunchen en pak de PS. Food & Lifestyle toast (3 stuks) en beleg ze dun met magere smeerkaas en met 17+ kaas, rode pesto en tomaatjes. Ik drink er een kopje thee bij.
 • 17.00 uur: Er wordt weer niet gekookt vanavond dus ik pak nu vast wat kaaskoekjes met cola light
 • 20.00 uur: Ik heb een tonijnsalade besteld en drink er water bij.
 • 22.30 uur: Ik heb mijn kwark met muesli nog tegoed dus dat wordt vanavond mijn dessert.

Zoals je merkt heb ik na een halfjaar een koolhydraatarm eetpatroon echt onderdeel van mijn leven gemaakt. Mijn dagen zijn altijd druk en zien er iedere keer anders uit, het lukt me dan ook niet altijd om om de 2 tot 2,5 uur te eten en tijdens de lunch groente te nemen. Maar ondanks dat heb ik helemaal mijn draai gevonden en merk ik dat het me echt makkelijk af gaat. Het is toch een kwestie van de juiste keuzes maken.

Ik hoop dat ik hiermee ook anderen kan inspireren!

Hierbij nog een aantal van mijn favoriete recepten:

Mijn ‘snel klaar gerecht’: rundertartaar met geroosterde groenten.

Een favoriet PS. Food & Lifestyle gerecht, de  PS. Food & Lifestyle fusilli met een saus van gebakken kip, champignons, groene paprika/broccoli en roomkaas light.

Ik probeer één keer per week vette vis te eten. Hier was dat gerookte zalm met wat garnaaltjes, daarbij eet ik dan een salade.  (Dit is voor 4 personen.)


Gezond Leven Diëtisten is een diëtist in Den Haag, maar ook een online diëtist. Onze diëtisten genieten ervan om iedereen te helpen de beste versie van zichzelf te worden door gezond te eten en bewust te leven. Of je nou fitter wilt worden, gezond wilt afvallen of hulp wil bij een bepaald ziektebeeld; wij hebben de kennis en expertise in huis. Ga jij de uitdaging aan en geef je ons de kans om jou te helpen? Meld je dan snel aan.

Bekijk ook onze instagram en facebook pagina om op de hoogte te blijven van al onze recepten, tips en nieuwste producten.

Ook interessant om te lezen

2156513

Donker brood, gezond?

Brood, een voedingsmiddel dat al eeuwenlang door veel mensen iedere dag wordt gegeten. Maar hoe zit het eigenlijk met de algemene opvatting dat donkerder brood

Lees verder »
superfoods 259579721

Superfoods

Steeds meer mensen houden zich bezig met hun gezondheid en daarbij passende voeding. In de zoektocht naar het optimale dieet komt de term ‘superfoods’ ook

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *