Wat zijn calorieën?Je lichaam heeft energie nodig om te kunnen functioneren. Deze energie wordt uitgedrukt in (kilo)calorieën of kilojoules (1 kilocalorie = 4,2 kilojoules). Meestal gebruiken wij de term calorieën. Hoeveel calorieën verbruik ik?Hoeveel energie of calorieën het lichaam nodig heeft hangt af van verschillende factoren zoals of je man …
Veel gebruikte geneesmiddelen in Nederland zijn maagzuurremmers (Omeprazol), Metformine, Hydrochloorthiazide, Prednison, de Pil, antistollingsmedicatie, slaapmiddelen en anti-depressiva. Deze medicatie heeft hun werking het lichaam, en zorgt ervoor dat je je beter voelt of dat bepaalde klachten verdwijnen. We vertellen je hier meer over de bijwerkingen en hoe je die kunt …
Keukenzout is de meest bekende en meest gebruikte soort zout. In spreektaal wordt met zout dan ook meestal keukenzout bedoeld. Keukenzout bestaat uit twee delen, natrium en chloride. Één gram keukenzout bevat 400 mg natrium en 600 mg chloride. Zout wordt gebruikt als smaakmaker, ter verbetering van de structuur van …
Elk jaar in de periode van Sinterklaas en Kerst praat iedereen over eetverleidingen. Wat cliché eigenlijk. Nou misschien toch niet, In elke supermarkt staan grote rekken met chocoladeletters en ander snoepgoed. Je wordt al verleidt bij binnenkomst. Hoe kan je dan nog weerstand bieden? Eten is jezelf verwennen De verkopen …
Een gezond eetpatroon speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een kind. Ouders doen hun best om hun kind zo gezond, gevarieerd en volwaardig mogelijk te laten eten. Helaas blijkt uit onderzoek dat het eetpatroon van veel dreumesen en peuters niet voldoet aan de richtlijnen. Veel kinderen hebben een …
In de praktijk horen we het regelmatig: “Gezond en vers koken kost me te veel tijd”. Verse gerechten bestaan vaak uit meerdere ingrediënten, wat voor veel verschillende boodschappen kan zorgen. Een makkelijke (maar minder gezonde oplossing) is een kant-en-klaar-maaltijd. U kunt zich voorstellen dat wij, als diëtisten, geen fan zijn …
“Ik eet omdat het moet”, vertelde een cliënte op mijn spreekuur. “ik heb geen trek, en eten klaarmaken kost me verschrikkelijk veel moeite, ik ben zo moe”. Patiënten die COVID-19 hebben gehad komen frequent bij ons in behandeling. Ze ervaren vaak, afhankelijk van de ernst van de besmetting, geur- en …
Gezond koken met een verspakket In de praktijk horen we het regelmatig: “Gezond en vers koken kost me te veel tijd”. Verse gerechten bestaan vaak uit meerdere ingrediënten, wat voor veel verschillende boodschappen kan zorgen. Een makkelijke (maar soms minder gezonde oplossing) is een kant-en-klaar-maaltijd. Je kunt zich voorstellen dat …
Zo blijf je op de hoogte van onze acties en krijg je meer tips over hoe je gezond kunt eten en leven.